HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Kylling
topBanner
BBQ-kylling

BBQ-kylling

med ovnbagte rodfrugter og persille

Mør kylling har hovedrollen i denne opskrift. Kyllingen marineres i BBQ-sauce og svitses derefter gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, peberfrugt og rødløg.

Tags:Under 650 kcalBørnevenlig
Allergener:sulfittersennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

600 g

Rodfrugtsmix

300 g

Kartofler

60 g

BBQ-sauce

(Indeholdersulfitter, sennep)

½ stk

Rød peberfrugt

1 pose

Kruspersille

1 stk

Rødløg

2 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand* (trin 5)

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)625.89 kcal
Energi (kJ)2618.7236 kJ
Fedt12.56 g
Mættet fedt2.4 g
Kulhydrat79.0915 g
Sukker30.8 g
Protein44.2285 g
Salt2.6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min. TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads nok.

2

Skær rødløg i både. Skær peberfrugt [1/2 stk, 2P] i tynde strimler. Hak persille groft.

3

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side. 

4

Overfør kylling, rødløg og peberfrugt til bagepladen med rodfrugter, når der er 11-12 min tilbage. Bag i ovnen i 11-12 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Tilsæt kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], BBQ-sauce og vand* [1/2 dl | 1 dl] til stegepanden, når der er 5 min tilbage, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener. Øs BBQ-sauce over. Top med persille.