Dyp smagsløgene i en varm kilde af boblende tomatsauce, der trænger gennem det sprøde tæppe af ost som kogende vand fra en gejser i Pinzolo. Proteinrige kidneybønner absorberer den intense balsamo og chili, inden de bliver et med resten af lækkerierne. Serveres med urtecroutoner rullet i persille, olie og revet ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
60 g
Spinat
1 pose
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
15 ml
Balsamico
4 g
Grøntsagsbouillon
20 g
Finrevet ost
1 pose
Kruspersille
1 stk
Løg
1 g
Chiliflager
1 stk
Rød peberfrugt
1 pakke
Kidneybønner
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Baguette
1.33 spsk
Smør
1 tsk
Sukker
1 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær løg i tynde, halve skiver. Hak peberfrugt fint. Hak hvidløg fint. Hak persille fint. Pluk oreganoblade [½ pose, 2 pers.]. Skræl og riv gulerod. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod i 5-6 min. Tilsæt hvidløg, oregano og chiliflager. Steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater. Lad simre i 1-2 min.
Tilsæt kidneybønner, sukker* [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.], balsamico, grøntsagsbouillon og vand*. Rør rundt. Tilsæt spinat og smør* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tag panden af varmen.
Bræk brød [½ stk, 2 pers.] i små stykker. Bland med revet ost, persille og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Fordel grøntsager og bønner i et ildfast fad. Top med urtebrød. Bag i ovnen i 5-10 min, eller indtil gylden og sprød.
Anret bagte bønner på tallerkener.