Dyp smagsløgene i en varm kilde af boblende tomatsauce, der trænger gennem det sprøde parmesan-tæppe som kogende vand fra en gejser i Pinzolo. Proteinrige kidneybønner absorberer den intense balsamo og chili, inden de bliver et med resten af lækkerierne. Serveres med urtecroutoner rullet i persille, olie og parmesan.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
15 ml
Hakkede tomater
4 g
Gulerod
1 g
Spinat
1 pakke
Oregano
1.33 spsk
Balsamico
(Indeholdersulfitter)1 tsk
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)1 dl
Kruspersille
Løg
Pecorino Romano-ost
(Indeholdermælk)Chiliflager
Kidneybønner
Hvidløgsfed
Rød peberfrugt
Stenovnsbagt baguette
(Indeholdergluten)Smør*
(Indeholdermælk)Sukker*
Vand*
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Halver løg, og skær i tynde skiver. Hak peberfrugt fint. Hak hvidløg fint. Pluk oreganoblade. Hak persille fint. Skræl og riv gulerod. Skyl kidneybønner. Riv pecorino fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og gulerod i 5-6 min. Tilsæt hvidløg, oregano og chiliflager (stærk!), og steg videre i 1 min, Tilsæt hakkede tomater, og lad simre i 1-2 min.
Tilsæt kidneybønner, sukker* [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.], balsamico, grøntsagsbouillon og vand*, og rør rundt. Tilsæt spinat og smør* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tag panden af varmen, og stil til side.
Bræk baguette i små stykker. Bland brødstykker, pecorino, persille og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Fordel grøntsager og bønner i et ildfast fad, og top med brødstykker. Bag øverst i ovnen i 5-10 min, eller indtil gylden og sprød.
Anret de bagte bønner på tallerkener.