topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese

med bechamelsauce og sprød gulerodssalat

Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret og tilbereder den i ovnen, selvfølgelig med masser af ost! Dejligt tilbehør er en sprød gulerodssalat med persille.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Æg
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

25 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

½ dåse

Tomatpuré

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Oksebouillon

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

10 spsk

Mælk (trin 4)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

¼ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)903 kcal
Energi (kJ)3778 kJ
Fedt30.99 g
Mættet fedt15.6 g
Kulhydrat101.71 g
Sukker27.5 g
Protein52.93 g
Salt8.5 g

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Hak løg
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.

 

Lav bolognesesauce
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg med et nip salt i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hakket oksekød, og steg videre i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], hakkede tomater, et nip peber, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], oksebouillon, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og Hvide Løjer & Urter, og lad simre på lav varme indtil bechamelsaucen er færdig. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

 

Kog pasta
3

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog 5-7 min. Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad. OBS: Pastaen tilberedes færdig i ovnen.

 

Lav bechamelsauce
4

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde på middel varme. Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og pisk sammen. Tilsæt mælk [2 dl | 4 dl] lidt ad gangen under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet. Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt.

Lav gulerodssalat
5

Vend bolognesesauce med pasta i det ildfaste fad. Top med bechamelsauce og revet mozzarella [1/2 pakke, 2P], og bag i ovnen i 15 min. Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak persille fint. Vend gulerod olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], persille og et nip salt i en skål. Tag pasta bolognese ud af ovnen, og lad hvile i 5 min inden servering.

Server
6

Anret pasta bolognese på tallerkener. Server med gulerodssalat.