
Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret og tilbereder den i ovnen, selvfølgelig med masser af ost! Dejligt tilbehør er en sprød gulerodssalat med persille.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Gulerod
½ stk
Løg
25 g
Revet mozzarella
(Indeholder: Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
½ dåse
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater
4 g
Bouillon
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pakke
Pasta
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
1 pose
Bredbladet persille
10 spsk
Mælk (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ spsk
Olivenolie (trin 5)

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg med et nip salt i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hakket oksekød, og steg videre i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], hakkede tomater, et nip peber, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], oksebouillon, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og Hvide Løjer & Urter, og lad simre på lav varme indtil bechamelsaucen er færdig. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog 5-7 min. Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad. OBS: Pastaen tilberedes færdig i ovnen.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde på middel varme. Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk], og pisk sammen. Tilsæt mælk [2 dl | 4 dl] lidt ad gangen under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet. Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt.

Vend bolognesesauce med pasta i det ildfaste fad. Top med bechamelsauce og revet mozzarella [1/2 pakke, 2P], og bag i ovnen i 15 min. Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak persille fint. Vend gulerod olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], persille og et nip salt i en skål. Tag pasta bolognese ud af ovnen, og lad hvile i 5 min inden servering.

Anret pasta bolognese på tallerkener. Server med gulerodssalat.