HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginepizza
topBanner
Auberginepizza

Auberginepizza

med karamelliserede løg, mozzarella & rucola

Her frister vi med en skøn opskrift på velsmagende auberginepizza med karamelliserede løg og mozzarella. En fantastisk smagsoplevelse, hvor vi bygger pizza med ristet aubergine og cremet mozzarella. Imens pizzaen bobler i ovnen, karamelliserer vi løg med balsamico, og derefter laver vi en sprød salat med rucola og vinaigrette. Vi topper pizzaen med cremet hvidløgsfraiche!

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutenmælksulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Aubergine

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Pizzadej

(Indeholdergluten)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

40 g

Rucola

2 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie* (trin 1)

2 tsk

Sukker* (trin 4)

2 spsk

Vand* (trin 4)

1 spsk

Olivenolie* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)1040.27 kcal
Energi (kJ)4352.4897 kJ
Fedt41.2885 g
Mættet fedt10.8 g
Kulhydrat120.5836 g
Sukker27.3 g
Protein28.053 g
Salt6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en bageplade [2 stk, 4P]. Skær aubergine i tynde skiver. Vend aubergine med olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* i en skål. Fordel på en anden bageplade, og bag øverst i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

2

Skær løg i tynde, halve skiver. Hak hvidløg fint. Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg i 1-2 min. Overfør til en lille skål, og bland med fraiche [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*. 

3

Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud. Placer pizzadej på den varme bageplade. Smør med hakkede tomater. Drys med revet mozzarella. Top med bagt aubergine. Bag pizza øverst i ovnen i 12-15 min, eller indtil dejen er gylden og osten bobler.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Skru ned til middel varme, og tilsæt halvdelen af balsamico, sukker* [2 tsk I 4 tsk] og vand* [2 spsk I 4 spsk], og steg i 3 min, eller indtil karamelliseret.

5

Bland resterende balsamico med olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* i en stor skål, og pisk sammen. Vend rucola i skålen, og krydr med et nip peber*.

6

Tag pizza ud af ovnen. Top med løg, hvidløgsdressing og en smule rucola. Skær pizza ud i mindre stykker. Server med resterende rucola.