Hvis du endnu ikke har opdaget aubergine pizza, har du meget at se frem til! I denne opskrift har vores kok Sophie sammensat fantastiske smagskombinationer, der giver dig mulighed for at opdage hjemmelavet pizza på en helt ny måde. Mættende, tyk pizzabund toppes med en velsmagende tomatsauce, ovnbagt aubergine og smeltet mozzarella. Pizzaen får det lille ekstra med hvidløgssauce, velsmagende karamelliseret løg, og skarp rucola, som giver dig en guddommelig god pizza. Og, du er heldig - hvis der er noget tilbage, smager pizzaen lige så godt den næste dag!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
15 ml
Balsamico
75 g
Fraiche
40 g
Rucola
2 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 stk
Aubergine
1 stk
Løg
⅓ spsk
Olivenolie
2 tsk
Sukker
2 spsk
Vand
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en bageplade [2 stk, 4 pers.]. Skær aubergine i skiver. Vend med olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en stor skål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Drys med et stort nip Middelhavsdrøm. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Skær løg i tynde skiver. Hak hvidløg fint. Skyl rucola under koldt vand*.
Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud. Placer pizzadej på bagepladen. Smør med hakkede tomater. Top med bagt aubergine. Drys med revet ost. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil osten er gylden.
Opvarm olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg 1-2 min. Bland fraiche [1/2 pakke, 2 pers.] og hvidløg i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg under omrøring i 4-5 min, eller indtil bløde. Sænk til middel varme. Tilsæt balsamico, sukker* og vand* (se ingrediensliste). Lad simre i 3 min, eller indtil karamelliseret.
Tag pizzaen ud af ovnen. Top med løg, hvidløgsdressing og halvdelen af rucola. Skær pizzaen ud i mindre stykker. Server med resterende rucola.