
Auberginegryderet
med sorte bønner, perlecouscous og mandler
I aften kan I se frem til en velsmagende auberginegryderet med sorte bønner, rødløg, porre, og vores færdige krydderiblanding med det smukke navn Middelhavsdrøm. En yderst velsmagende hverdagsret serveret med bouillonkogte perlecouscous blandet med basilikum. Vi topper med salatost, mandler og lime, og så er maden færdig!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Grøntsagsbouillon
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
170 g
Perlecouscous
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Peberfrugt
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
25 g
Ketchup
1 pakke
Hakkede tomater
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Sorte bønner
1 pose
Basilikum
1 stk
Citron
1 stk
Rødløg
1 stk
Aubergine
1 stk
Porre
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Smør (trin 4)
4 dl
Vand (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/ 220°C varmluft. Bring vand* [4 dl | 8 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt perlecouscous, skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil de er bløde, men stadigvæk har bid.
Skær aubergine i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir, dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag øverst i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre og gyldne.
Skær porre i tynde, halve skiver. Hak rødløg fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær citron i både. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg porre, rødløg og peberfrugt i 5 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, Middelhavsdrøm, vand* [2 spsk | 4 spsk] og smør* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Skru ned til lav varme, og lad simre i 5 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt sorte bønner, aubergine og et stort skvæt citronsaft, og varm op i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*.
Hak mandler og basilikum groft. Vend halvdelen af basilikum i gryden med færdigkogt perlecouscous.
Anret couscous og auberginegryderet i dybe tallerkener. Top med smuldret græsk salatost. Drys med mandler og resterende basilikum. Server med citronbåde.