HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginegryderet
topBanner
Auberginegryderet

Auberginegryderet

med sorte bønner, perlecouscous og mandler

I aften kan I se frem til en velsmagende auberginegryderet med sorte bønner, rødløg, porre, og vores færdige krydderiblanding med det smukke navn Middelhavsdrøm. En yderst velsmagende hverdagsret serveret med bouillonkogte perlecouscous blandet med basilikum. Vi topper med salatost, mandler og lime, og så er maden færdig!

Tags:Vegetarisk
Allergener:sellerinødderglutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

20 g

Mandler

(Indeholdernødder)

170 g

Perlecouscous

(Indeholdergluten)

1 stk

Rød peberfrugt

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

25 g

Ketchup

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

½ pakke

Sorte bønner

1 pose

Basilikum

1 stk

Citron

1 stk

Rødløg

1 stk

Aubergine

1 spsk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Smør* (trin 4)

2 spsk

Vand* (trin 1)

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3313.4561 kJ
Kalorier (kcal)791.935 kcal
Fedt26.0635 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat97.665 g
Sukker29.7 g
Protein31.7602 g
Salt3.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/ 220°C varmluft. Bring vand* [4 dl | 8 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt perlecouscous, skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil de er bløde, men stadigvæk har bid.

2

Skær aubergine i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir, dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag øverst i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre og gyldne.

3

Skær porre i tynde, halve skiver. Hak rødløg fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær citron i både. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg porre, rødløg og peberfrugt i 5 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, Middelhavsdrøm, vand* [2 spsk | 4 spsk] og smør* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Skru ned til lav varme, og lad simre i 5 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt sorte bønner, aubergine og et stort skvæt citronsaft, og varm op i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Hak mandler og basilikum groft. Vend halvdelen af basilikum i gryden med færdigkogt perlecouscous.

6

Anret couscous og auberginegryderet i dybe tallerkener. Top med smuldret græsk salatost. Drys med mandler og resterende basilikum. Server med citronbåde.