Auberginegryderet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginegryderet

Auberginegryderet

med sorte bønner, perlecouscous og mandler

I aften kan I se frem til en velsmagende auberginegryderet med sorte bønner, rødløg, porre, og vores færdige krydderiblanding med det smukke navn Middelhavsdrøm. En yderst velsmagende hverdagsret serveret med bouillonkogte perlecouscous blandet med basilikum. Vi topper med salatost, mandler og lime, og så er maden færdig!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

170 g

Perlecouscous

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Peberfrugt

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

25 g

Ketchup

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

½ pakke

Sorte bønner

1 pose

Basilikum

1 stk

Citron

1 stk

Rødløg

1 stk

Aubergine

1 stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 4)

4 dl

Vand (trin 1)

2 spsk

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)792 kcal
Energi (kJ)3314 kJ
Fedt26.06 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat97.67 g
Sukker29.7 g
Protein31.76 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog perlecouscous
1

Tænd ovnen på 240°C/ 220°C varmluft. Bring vand* [4 dl | 8 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt perlecouscous, skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil de er bløde, men stadigvæk har bid.

Bag aubergine
2

Skær aubergine i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir, dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag øverst i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre og gyldne.

Forbered råvarer
3

Skær porre i tynde, halve skiver. Hak rødløg fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær citron i både. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

Lav gryderet
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg porre, rødløg og peberfrugt i 5 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, Middelhavsdrøm, vand* [2 spsk | 4 spsk] og smør* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Skru ned til lav varme, og lad simre i 5 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt sorte bønner, aubergine og et stort skvæt citronsaft, og varm op i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*.

Tilsæt basilikum
5

Hak mandler og basilikum groft. Vend halvdelen af basilikum i gryden med færdigkogt perlecouscous.

Server
6

Anret couscous og auberginegryderet i dybe tallerkener. Top med smuldret græsk salatost. Drys med mandler og resterende basilikum. Server med citronbåde.