topBanner
Asiatiske hoisin-rissoles

Asiatiske hoisin-rissoles

med jasminris & broccoli

Børnevenlig

Hvis du ikke har haft chancen for at smage rissoles før, har du nu en gylden chance for at introducere familien til en ny favorit! Denne klassiker er populær overalt i verden, og vores version er lavet på hakket oksekød og panko, og glaseret med hoisinsauce, hvilket giver kødbollerne en vidunderlig smagintensitet af salt, sød og umami. Server med aromatiske hvidløgsris og friske grøntsager, og inviter både børn og voksne til en kulinarisk smagsfest.

Allergener:ægglutensesambløddyrsoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

1 stk

Broccoli

1 stk

Forårsløg

150 g

Jasminris

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

30 g

Hoisinsauce

(Indeholdergluten, sesam, bløddyr, soja)

½ pakke

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)

3.5 dl

Vand*

¼ tsk

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2874 kJ
Kalorier (kcal)687 kcal
Fedt19 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat84 g
Sukker11 g
Protein42 g
Salt6 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pres eller hak hvidløg. Opvarm en klat smør og en smule olivenolie i en gryde ved middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand og salt [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.], og bring i kog. Sænk til lav varme. Kog ris i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Halver gulerod (uskrællet), og skær i tynde skiver. Skær broccoli i små buketter. Bland hakket oksekød, æg, salt og panko i en skål. Form fars til kødboller, og tryk dem flade (ca. 2 cm) til rissoles. Der skal laves 4 rissoles pr. person. Stil til side på en tallerken.

3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt gulerod, broccoli og en skvæt vand, og steg i 4-5 min, eller indtil møre. Krydr med et nip salt og peber. Stil til side i en skål.

4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg rissoles i 4-5 min på hver side.

5

Bland hoisinsauce, soja, sesamfrø og en skvæt vand i en lille skål.Snit forårsløg fint. Tag de færdigstegte rissoles af panden, og stil til side. Lad panden køle lidt af.Varm hoisinblanding op i panden, og tilsæt rissoles.

6

Anret hvidløgsris, rissoles og grøntsager på tallerkener. Top med forårsløg.