
Asiatiske hoisin-rissoles
med jasminris & broccoli
Hvis du ikke har haft chancen for at smage rissoles før, har du nu en gylden chance for at introducere familien til en ny favorit! Denne klassiker er populær overalt i verden, og vores version er lavet på hakket oksekød og panko, og glaseret med hoisinsauce, hvilket giver kødbollerne en vidunderlig smagintensitet af salt, sød og umami. Server med aromatiske hvidløgsris og friske grøntsager, og inviter både børn og voksne til en kulinarisk smagsfest.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
10 g
Sesamfrø
150 g
Jasminris
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Broccoli
1 stk
Forårsløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
30 g
Hoisinsauce
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg
¼ tsk
Salt
3.5 dl
Vand
Fremgangsmåde
Pres eller hak hvidløg. Opvarm en klat smør* og en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.], og bring i kog. Sænk til lav varme. Kog ris i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Halver gulerod (uskrællet), og skær i tynde skiver. Skær broccoli i små buketter. Bland hakket oksekød, æg*, salt* og panko i en skål. Form fars til kødboller, og tryk dem flade (ca. 2 cm) til rissoles. Der skal laves 4 rissoles pr. person. Stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt gulerod, broccoli og en skvæt vand*, og steg i 4-5 min, eller indtil møre. Krydr med et nip salt* og peber*. Stil til side i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg rissoles i 4-5 min på hver side.
Bland hoisinsauce, soja, sesamfrø og en skvæt vand* i en lille skål. Snit forårsløg fint. Tag de færdigstegte rissoles af panden, og stil til side. Lad panden køle lidt af. Varm hoisinblanding op i panden, og tilsæt rissoles.
Anret hvidløgsris, rissoles og grøntsager på tallerkener. Top med forårsløg.