Skip to main content
Asiatisk svinekødswok

Asiatisk svinekødswok

med hvidløgsris og sød chilisauce

4.0
(439)

Denne ret med svinekød, der er glaseret i en guddommelig aromatiseret marinade, har alt, hvad dine sanser drømmer om: syrlig lime, salt soja og skarp ingefær, der sammen med et nip sukker får det bedste ud af det møre kød. I selskab med aromatisk hvidløgsris og knasende peanuts er det umuligt at mislykkes, og vi lover, at både små og store vil bede om mere!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Nem
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citrusfrugt

2 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

300 g

Svinekamfilet

150 g

Spidskål, skåret

40 g

Sød chilisauce

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)3030 kJ
Kalorier (kcal)724 kcal
Fedt23.6 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat91 g
Sukker21.4 g
Kostfibre7.2 g
Protein44.1 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.2 g
Potassium81.8 mg
Calcium41.7 mg
Iron0.4 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Bland marinade
2

Skræl ingefær, og riv fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Bland ingefær, sojasauce, sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], halvdelen af sød chilisauce og resterende hvidløg i en lille skål.

Forbered grøntsager
3

Riv gulerod (uskrællet) groft. Snit forårsløg fint. Hak peanuts groft.

Steg kød
4

Skær svinekød i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg svinekød i 1 min, og sænk til middelhøj varme. Tilsæt marinade, og steg under omrøring i 2-3 min.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt spidskål og gulerod, og steg under omrøring i 1-2 min. Tilsæt limeskal til gryden med ris, og rør rundt. 

Server
6

Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager på tallerkener. Dryp med resterende sød chilisauce. Top med forårsløg og peanuts. Server med resterende limebåde.