
Denne ret med svinekød, der er glaseret i en guddommelig aromatiseret marinade, har alt, hvad dine sanser drømmer om: syrlig lime, salt soja og skarp ingefær, der sammen med et nip sukker får det bedste ud af det møre kød. I selskab med aromatisk hvidløgsris og knasende peanuts er det umuligt at mislykkes, og vi lover, at både små og store vil bede om mere!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citrusfrugt
2 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
300 g
Svinekamfilet
150 g
Spidskål, skåret
40 g
Sød chilisauce
10 g
Ingefærpasta
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Skræl ingefær, og riv fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Bland ingefær, sojasauce, sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], halvdelen af sød chilisauce og resterende hvidløg i en lille skål.

Riv gulerod (uskrællet) groft. Snit forårsløg fint. Hak peanuts groft.

Skær svinekød i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg svinekød i 1 min, og sænk til middelhøj varme. Tilsæt marinade, og steg under omrøring i 2-3 min.

Tilsæt spidskål og gulerod, og steg under omrøring i 1-2 min. Tilsæt limeskal til gryden med ris, og rør rundt.

Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager på tallerkener. Dryp med resterende sød chilisauce. Top med forårsløg og peanuts. Server med resterende limebåde.