
I aften går den kulinariske tur til Asien, og vi laver en vidunderlig reje- og broccoliwok med forårsløg, sesamfrø, sojasauce og woksauce. Vi serverer vores wok med smuk og fyldig spinat- og hvidløgsris og avocadoskiver med sesamfrø.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
30 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
250 g
Broccoli
1 stk
Avocado
5 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
150 g
Rejer
(Indeholder: Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde spor af: Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder: Sesam, Sulfitter, Hvede, Soja, Gluten)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, tilsæt spinat, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!

Skær broccoli i 1 cm buketter og stokken i 1 cm tern.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Krydr med et nip salt og peber, og drys med et nip sesamfrø.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Tilsæt broccoli og et skvæt sojasauce, og steg i 3-4 min, eller indtil broccolien begynder at blive blød.

Krydr rejer med et nip salt.
Tilsæt rejer og resterende sesamfrø [1/2 pakke, 2P] til stegepanden, og steg i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt resterende sojasauce og asiatisk woksauce, tag panden af varmen, og vend sammen.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
VIGTIGT: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Anret ris på tallerkener.
Top med rejer, broccoli og avocado.