
I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i en-ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge citrongræsris. Samtidig steger vi hakket oksekød og pak choi sammen med sojasauce, hoisinsauce og citrusfrugtsaft . Vi topper vores krydrede oksekødsbowl med sesamfrø, frisk forårsløg og srirachamayo.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Pak choi
1 stk
Citrongræs
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
225 g
Hakket oksekød
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Forårsløg
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sesam)
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce

Bank citrongræs med en kagerulle.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, snit forårsløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær citrusfrugt i både.
Hak pak choi groft.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Tilsæt pak choi, sojasauce, hoisinsauce, salt, et nip peber og et stort skvæt citrusfrugtsaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pak choien er mør.

Anret ris, gulerod og oksekød i dybe tallerkener.
Top med sesamfrø, forårsløg og srirachamayonnaise.
Server med resterende citrusfrugtbåde.