Skip to main content
Asiatisk oksekødsbowl

Asiatisk oksekødsbowl

med citrongræsris og ristede sesamfrø

I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i en-ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge citrongræsris. Samtidig steger vi hakket oksekød og pak choi sammen med sojasauce, hoisinsauce og limesaft . Vi topper vores krydrede oksekødsbowl med sesamfrø, frisk forårsløg og srirachamayo.

Tags:
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

1 stk

Pak choi

1 stk

Citrongræs

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

225 g

Hakket oksekød

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Forårsløg

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3722 kJ
Kalorier (kcal)890 kcal
Fedt47.9 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat83.3 g
Sukker10.8 g
Kostfibre5 g
Protein31.2 g
Salt6.7 g
Potassium605.8 mg
Calcium65 mg
Iron3.5 mg

Fremgangsmåde

Bank citrongræsris
1

Bank citrongræs med en kagerulle.

Kog ris
2

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
3

Imens, snit forårsløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær lime i både.

Hak pak choi groft.

Steg hakket oksekød
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Tilsæt pak choi
5

Tilsæt pak choi, sojasauce, hoisinsauce, salt, et nip peber og et stort skvæt limesaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pak choien er mør.

Server
6

Anret ris, gulerod og oksekød i dybe tallerkener.

Top med sesamfrø, forårsløg og srirachamayonnaise.

Server med resterende limebåde.