Asiatisk kikærte-buddhabowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kikærte-buddhabowl

Asiatisk kikærte-buddhabowl

med sød mango og cremet avocado

Navnet buddhabowl kommer fra, at den består af mange typer af ingredienser, som sammen skaber en god balance. I aften fylder vi vores buddhabowl med mango, gulerod, agurk, avocado, luftige ris og kikærter stegt med honning og ingefær. Vi topper vores velsmagende bowl med peanuts, chili, mynte og koriander, og serverer den med asiatisk mayonnaise.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Agurk

½ stk

Mango

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Gulerod

1 stk

Avocado

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pakke

Kikærter

25 g

Honning-ingefærdressing

(Indeholder Sennep)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

½ stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3579 kJ
Kalorier (kcal)855 kcal
Fedt37.7 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat98.3 g
Sukker22.8 g
Protein18.9 g
Salt4.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

 TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær agurk i 2 cm tern.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Forbered frugt og grønt
3

Skræl mango [½ stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Halver lime [½ stk, 2P].

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Hæld væde fra kikærter. 

TIP: Brug to skærebrætter ved behov. 

Steg kikærter
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter, sojasauce, honning-ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort skvæt limesaft, og lad simre i 2-3 min.

Forbered råvarer
5

Imens, hak peanuts groft. 

Hak mynte og koriander fint.

Server
6

Anret ris, kikærter, mango, gulerod, agurk og avocado i skåle. 

Krydr avocado med et nip salt. 

Top med peanuts, chili, mynte og koriander. 

Server med asiatisk mayonnaise.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.