Denne ret med svinekød, der er glaseret i en guddommelig aromatiseret marinade, har alt, hvad dine sanser drømmer om: syrlig lime, salt soja og skarp ingefær, der sammen med et nip sukker får det bedste ud af det møre kød. I selskab med aromatisk hvidløgsris og knasende peanuts er det umuligt at mislykkes, og vi lover, at både små og store vil bede om mere!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
20 g
Peanuts
(Indeholderjordnødder)300 g
Gulerod
150 g
Forårsløg
40 g
Svinekamfilet
1 stk
Koriander
50 ml
Hvidløgsfed
1.33 spsk
Jasminris
¼ tsk
Sød chilisauce
4.5 tsk
Spidskål, skåret
3 dl
Ingefær
Lime
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)Smør*
(Indeholdermælk)Salt*
Sukker*
Vand*
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Kog ris i 15-20 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skræl og riv ingefær fint. Skær lime i både. Bland ingefær, sojasauce, sukker*, limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], 1/2 chilisauce og resterende hvidløg i en skål.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Snit forårsløg fint. Hak peanuts groft.
Skær svinekamfilet i 2 cm tykke strimler. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg svinekød i 1 min. Tilsæt marinade. Steg under omrøring i 3-4 min.
Tilsæt spidskål og gulerod. Steg under omrøring i 2-4 min.
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager på tallerkener. Dryp med resterende chilisauce. Top med forårsløg, koriander og peanuts. Server med limebåde.