
Asiatisk inspireret svinekød
med hvidløgsris & koriander
Denne ret med svinekød, der er glaseret i en guddommelig aromatiseret marinade, har alt, hvad dine sanser drømmer om: syrlig lime, salt soja og skarp ingefær, der sammen med et nip sukker får det bedste ud af det møre kød. I selskab med aromatisk hvidløgsris og knasende peanuts er det umuligt at mislykkes, og vi lover, at både små og store vil bede om mere!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
20 g
Peanuts
2 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
300 g
Svinekamfilet
1 pose
Koriander
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
40 g
Sød chilisauce
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Ingefær
1 stk
Lime
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1.33 spsk
Smør
¼ tsk
Salt
4.5 tsk
Sukker
3 dl
Vand
Fremgangsmåde
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Kog ris i 15-20 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skræl og riv ingefær fint. Skær lime i både. Bland ingefær, sojasauce, sukker*, limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], 1/2 chilisauce og resterende hvidløg i en skål.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Snit forårsløg fint. Hak peanuts groft.
Skær svinekamfilet i 2 cm tykke strimler. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg svinekød i 1 min. Tilsæt marinade. Steg under omrøring i 3-4 min.
Tilsæt spidskål og gulerod. Steg under omrøring i 2-4 min.
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager på tallerkener. Dryp med resterende chilisauce. Top med forårsløg, koriander og peanuts. Server med limebåde.