HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAngus Striploin
topBanner
Angus Striploin

Angus Striploin

med grønne bønner og pommes dauphinoise

En luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. Supermør striploin steak, som I steger lige som I bedst kan lide den. Lækkert tilbehør er stegte grønne bønner med hvidløg, cremet pommes dauphinoise og en fantastisk rødvinssauce.

Allergener:mælksulfitterægselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Madlavningsfløde

(Indeholdermælk)

500 g

Kartofler

150 g

Grønne bønner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

60 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

300 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 stk

Angus Striploin

4 g

Rosmarin

efter behov

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Smør (trin 2)

½ tsk

Vand (trin 5)

2 spsk

Salt (trin 1)

Mælk (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)768.79 kcal
Energi (kJ)3216.6174 kJ
Fedt40.5335 g
Mættet fedt19.9 g
Kulhydrat59.1147 g
Sukker13.8 g
Protein41.658 g
Salt3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm tynde skiver. Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak rosmarin [1 stilk | 2 stilke] fint. Kog kartofler i 6-8 min, og hæld vand fra. 

2

Fordel halvdelen af kartofler i et ildfast fad. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Tilsæt halvdelen af hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], grøntsagsbouillon, madlavningsfløde, rosmarin og en klat smør*, bring i kog, og hæld ud over kartoflerne i det ildfaste fad. Fordel resterende kartofler ovenpå. Drys med revet ost, og bag i ovnen i 20-25 min. 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. 

4

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middelhøj varme. Tilsæt bønner, krydr med salt* og peber*, og steg i 2 min. Tilsæt resterende hvidløg, og steg under omrøring i 1 min.

5

Opvarm stegepanden (som blev brugt til at stege bøfferne) på middelhøj varme. Tilsæt rødvinssauce og vand* [1/2 dl | 1 dl], rør godt rundt, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen med bøfferne.

6

Anret bøffer og pommes dauphinois på tallerkener. Server med bønner og rødvinssauce.