Når du har lyst til et varmende måltid, der føles som et kærligt kram at spise, så skal du prøve vores Baconrisotto med butternutsquash. Her har vi gjort os umage med at skabe en perfekt efterårsrisotto med gylden bacon, frisk salvie og bagt butternutsquash, som vil gå rent ind, når det er koldt og ruskende udenfor.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Skalotteløg
150 g
Risottoris
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Salvie
140 g
Bacon, tern
1 stk
Butternutsquash
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
40 g
Rucola
½ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til risotto
6 dl
Vand til risotto
½ tsk
Salt til risotto
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl butternutsquash, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil mør og gylden.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak salvie, skalotteløg og hvidløg fint.
Halver citron.
Smelt smør i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon og skalotteløg i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt salvie, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hvidløg og ris, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt vand og kyllingebouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet, og risen er 'al dente'.
Tilsæt græskarkerner til bagepladen, når butternutsquashen har 3 min tilbage, og bag i resterende tid.
Skyl rucola.
Tag panden af varmen, når risotto er færdig. Tilsæt butternutsquash og finrevet ost, rør rundt, og krydr med et stort nip salt og peber.
Bland rucola, olivenolie, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en stor skål.
Anret risotto i skåle.
Top med salat.
Drys med græskarkerner.
Server med citronbåde.