
Tacos leder oftest tankerne hen til Mexico, men denne variant byder på vietnamesiske smage. Vi bygger vores skønne tacos med lune tortillas, frisk gulerod og mango, stegt plantefars og rødløg vendt med hvidløg, ingefær, sojasauce og lime og spicy asiatisk mayo. Vi topper med peanuts, chili og mynte, og så maden færdig.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
1 pose
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
½ stk
Chili
180 g
Plantefars
(Indeholder: Soja, Gluten, Byg)
2 stk
Hvidløgsfed
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
2 tsk
Ingefær
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
½ stk
Mango
2 tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Vand til sauce
2 spsk
Olie til stegning

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Bland hvidløg, ingefær, sojasauce, sukker, vand og et skvæt limesaft i en lille skål.

Hak mynte fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og plantefars i 3-4 min, eller indtil løgene er bløde og farsen er let brunet.

Tag panden af varmen.
Tilsæt sauce, og rør rundt.

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.

Fyld tortillabrød med gulerod, plantefars og mango.
Top med srirachamayonnaise, peanuts, chili og mynte.