Skip to main content
Vietnamesisk bun bo xao

Vietnamesisk bun bo xao

med fuldkornsnudler og sprøde grøntsager

Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smager og farver, med inspiration fra Vietnam. Vi steger oksekød sammen med en marinade bestående af lime, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vores Bun bo xao salat indeholder det lækre kød, nudler, gulerødder, agurk, hjertesalat, peanuts, og frisk mynte og koriander.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Gluten
Fisk
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

2 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

½ stk

Salat

½ stk

Lime, økologisk

1 stk

Mynte & koriander

20 g

Peanuts

(Indeholder: Jordnødder)

250 g

Hakket oksekød

150 g

Fuldkornsnudler

(Indeholder: Hvede, Gluten)

5 ml

Fish sauce

(Indeholder: Fisk)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Gluten, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 tsk

Sukker (trin 2)

Næringsindhold

Energi (kJ)2537 kJ
Kalorier (kcal)606 kcal
Fedt18.7 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat78.5 g
Sukker17.2 g
Kostfibre9.9 g
Protein29 g
Salt5.2 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær agurk i tynde stave. Hak hjertesalat [½ st, 2P] groft. Riv limeskal og halver derefter lime [½ st, 2P].

Bland marinade
2

Bland limesaft, limeskal, fishsauce, hvidløg, ingefær, sukker [2 tsk | 4 tsk] og sojasauce i en lille skål.

Steg oksekød
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade og lad simre i 2-3 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Bring en stor gryde med saltet* vand* i kog. Kog nudler i 1-2 min, eller indtil bløde. Hæld vand fra, og skyl under koldt vand*. TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Bland kød og nudler
5

Hak mynte og koriander fint. Hak peanuts groft. Bland færdige nudler med oksekød og marinade.

Server
6

Anret nudler og oksekød i dybe tallerkener, og server grøntsager i hver sit hjørne. Top med peanuts, mynte og koriander.