Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smager og farver, med inspiration fra Vietnam. Vi steger oksekød sammen med en marinade bestående af lime, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vores Bun bo xao salat indeholder det lækre kød, nudler, gulerødder, agurk, hjertesalat, peanuts, og frisk mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Ingefær
2 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
½ stk
Salat
½ stk
Lime, økologisk
1 stk
Mynte & koriander
20 g
Peanuts
(Indeholder: Jordnødder)
250 g
Hakket oksekød
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder: Hvede, Gluten)
5 ml
Fish sauce
(Indeholder: Fisk)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Gluten, Soja)
2 tsk
Sukker (trin 2)
Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær agurk i tynde stave. Hak hjertesalat [½ st, 2P] groft. Riv limeskal og halver derefter lime [½ st, 2P].
Bland limesaft, limeskal, fishsauce, hvidløg, ingefær, sukker [2 tsk | 4 tsk] og sojasauce i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade og lad simre i 2-3 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Bring en stor gryde med saltet* vand* i kog. Kog nudler i 1-2 min, eller indtil bløde. Hæld vand fra, og skyl under koldt vand*. TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Hak mynte og koriander fint. Hak peanuts groft. Bland færdige nudler med oksekød og marinade.
Anret nudler og oksekød i dybe tallerkener, og server grøntsager i hver sit hjørne. Top med peanuts, mynte og koriander.