
Vegetariske BBQ-fritters
med krydrede kartofler og friskrørt coleslaw
Har du børn, der elsker nuggets og frikadeller? Så frister vi med en ret i samme boldgade, nemlig fantastisk sprøde bbq-fritters, som bliver hele familiens nye favorit! Vi serverer de lækre fritters med krydrede kartofler og en sprød coleslaw med kål, gulerod, rødløg, lime og fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Kartofler
4 g
Panamad
1 pakke
Kidneybønner
½ dåse
Majs
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
½ stk
Rødløg
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Gulerod
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Lime, økologisk
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 2)
3 spsk
Hvedemel (trin 2)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Panamad og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.
Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si. Hæld væde fra majs [½ dåse, 2P]. Mos kidneybønner med en gaffel i en skål. Tilsæt majs, Ay Cajun-ba, finrevet ost, æg* [1 stk | 2 stk], hvedemel* [3 spsk | 6 spsk] og halvdelen af rødløg, og krydr med et nip salt* og peber*.
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket , og varm op ved middelhøj varme. Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan flyde ud.
Skær lime [½ stk, 2P] i både. Riv gulerod (uskrællet) groft. Bland fraiche [½ pakke, 2P], aioli og limesaft (brug alle både) til en dressing i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Tilsæt spidskål, gulerod og resterende rødløg til skålen med dressing, og rør godt rundt.
Anret fritters og kartofler på tallerkener. Server med coleslaw og BBQ-sauce.