Skip to main content
Vegetarisk bønnegryde

Vegetarisk bønnegryde

med frisk avocadosalsa og chimichurri

4.2
(114)

Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver jer en vidunderlig alt-i-en ret, serveret i dybe skåle. Vi starter med at koge bulgur, som vi derefter blander med frisk persille. Når bulguren koger, steger vi Tex-Mex bønner og blander en frisk salsa med avocado og cherrytomater. Vi topper lækkerierne med en hjemmelavet chimichurrisauce og cremet yoghurt.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Sorte bønner

170 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

1 stk

Avocado

75 ml

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Lime, økologisk

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Peberfrugt

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Løg

1 stk

Koriander

8 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

35 g

Tomatpuré

4 g

Panamad

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 3)

8 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)3551 kJ
Kalorier (kcal)849 kcal
Fedt35.6 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat87.7 g
Sukker16.7 g
Kostfibre31.8 g
Protein26.5 g
Salt3.6 g
Calcium1 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring saltet vand* [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde. Kog bulgur i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Forbered grøntsager
2

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Hak rødløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Halver cherrytomater. Hak persille og koriander fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær lime i både.

Steg bønner
3

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt bønner, rødløg, Tex-Mex, Panamad, grøntsagsbouillon, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], vand* [2 spsk I 4 spsk] og halvdelen af hvidløg, og steg i 3-4 min. Smag til med salt* og peber*.

Lav chimichurri
4

Bland limesaft [2 tsk | 4 tsk], koriander, olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterende hvidløg og halvdelen af persille i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Bland avocadosalsa
5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Bland avocado, cherrytomater, peberfrugt og et nip salt* og peber* i en skål.  Vend resterende persille i gryden med færdig bulgur. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salsaen.

Server
6

Anret bulgur, bønner og avocadosalsa i dybe tallerkener. Top med yoghurt og chimichurri.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image