
Varm tomat- og bønnegryde
med rosmarinbrød og smuldret salatost
En nem og hurtig opskrift på tomat- og bønnegryde med cannellinibønner, tomater, peberfrugt, spinat og hvidløg. Vi topper vores dejlige gryde med salatost, og serverer den med hjemmelavet rosmarinfocaccia!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Peberfrugt
1 pakke
Cannellinibønner
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Rosmarin
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ g
Chiliflager
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 dl
Vand (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud.
Hak rødløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær peberfrugt [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern.
Hæld væde fra bønner.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg, peberfrugt, hvidløg og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og Mamas Favorit, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let brunet.

Tilsæt bønner, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, chiliflager [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1 dl | 2 dl], og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre i 9-10 min.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Placer pizzadej på en bageplade, fold på midten, og prik 10 små huller med fingrene.
Top med rosmarin [1/2 stk, 2P]. Dryp med olivenolie [2 spsk | 4 spsk], og krydr med et stort nip salt.
Bag i ovnen 12-13 min, eller indtil gylden og gennembagt.

Tilsæt spinat til panden med bønner, og vend indtil faldet sammen.
Smag til med salt og peber.
Drys med salatost.
Skær rosmarinbrød i mindre stykker.

Anret tomat- og bønnegryde i dybe tallerkener.
Dryp eventuelt med en smule olivenolie.
Server med rosmarinbrød.