Skip to main content
Sprød tofu i sweet chili-glaze

Sprød tofu i sweet chili-glaze

med sataynudler og syrlig sesam-agurkesalat

Tofu smager skønt og kan varieres i det uendelige. Her vender vi tofustykker i en let panering, og bager dem sprøde i ovnen, før de til sidst bliver vendt i en sødmefuld sweet chili-glaze. Vi holder middagen i det asiatiske tema, og serverer sataynudler, peanuts og en syrlig agurkesalat med radiser til.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Soja
Gluten
Hvede
Jordnødder
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tofu

(Indeholder: Soja)

4 g

Ga-Laksa

40 g

Sød chilisauce

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Gluten)

150 g

Udonnudler, tørrede

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Sataysauce

(Indeholder: Soja, Gluten, Hvede, Jordnødder)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

10 ml

Sesamolie

(Indeholder: Sesam)

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Agurk

75 g

Radiser

½ stk

Gulerod, Julienne

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Nøtter, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til salat

1.5 dl

Gemt nudelvand

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Ketchup til glaze

Næringsindhold

Energi (kJ)2966 kJ
Kalorier (kcal)709 kcal
Fedt28.6 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat91.9 g
Sukker23.2 g
Kostfibre8.1 g
Protein20.8 g
Kolesterol0.3 mg
Salt4.7 g
Potassium335 mg
Calcium81.2 mg
Iron2 mg

Fremgangsmåde

Bag tofu
1

Forvarm ovnen til 240ºC/220ºC (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Riv tofu i 2 cm stykker, og dup tørre med køkkenrulle.

Bland tofu, Ga-Laksa, hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Overfør tofu til en bageplade med bagepapir, og dryp med et skvæt olivenolie. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Lav salat
2

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.

Skær radiser i tynde skiver.

Halver citrusfrugt.

Bland agurk, radiser, gulerod, et skvæt citrusfrugtsaft, sesamfrø, salt og et nip peber i en stor skål.

Kog nudler
3

Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

Lav sauce
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sataysauce, halvdelen af sojasauce, pastavand og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend nudler i saucen.

Glaser tofu
5

Bland sød chilisauce, resterende sojasauce, ketchup og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Vend færdigbagt tofu i glazen.

Server
6

Anret nudler og salat i dybe tallerkener.

Top nudler med tofu og peanuts.