
Tofu smager skønt og kan varieres i det uendelige. Her vender vi tofustykker i en let panering, og bager dem sprøde i ovnen, før de til sidst bliver vendt i en sødmefuld sweet chili-glaze. Vi holder middagen i det asiatiske tema, og serverer sataynudler, peanuts og en syrlig agurkesalat med radiser til.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
180 g
Tofu
(Indeholder: Soja)
4 g
Ga-Laksa
40 g
Sød chilisauce
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Soja, Gluten)
150 g
Udonnudler, tørrede
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Sataysauce
(Indeholder: Soja, Gluten, Hvede, Jordnødder)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
10 ml
Sesamolie
(Indeholder: Sesam)
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Agurk
75 g
Radiser
½ stk
Gulerod, Julienne
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Nøtter, Sesam)
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til salat
1.5 dl
Gemt nudelvand
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Ketchup til glaze

Forvarm ovnen til 240ºC/220ºC (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Riv tofu i 2 cm stykker, og dup tørre med køkkenrulle.
Bland tofu, Ga-Laksa, hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Overfør tofu til en bageplade med bagepapir, og dryp med et skvæt olivenolie. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær radiser i tynde skiver.
Halver citrusfrugt.
Bland agurk, radiser, gulerod, et skvæt citrusfrugtsaft, sesamfrø, salt og et nip peber i en stor skål.

Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.

Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sataysauce, halvdelen af sojasauce, pastavand og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend nudler i saucen.

Bland sød chilisauce, resterende sojasauce, ketchup og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Vend færdigbagt tofu i glazen.

Anret nudler og salat i dybe tallerkener.
Top nudler med tofu og peanuts.