
Thailandsk svine- og kalvekødsbowl
med rød chili og thaibasilikum
Lad os friste med en hurtigt thailandsk svine- og kalvekødsbowl i aften. Vi steger svine- og kalvekød, grønne bønner, rødløg og chili, og krydrer med asiatisk woksås, fishsauce og hele basilikumblade. Vi serverer vores skønne thailandsk svine- og kalvekødsbowl i dybe tallerken, og så er maden færdig at nydes!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Rødløg
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
5 ml
Fish sauce
(Indeholder Fisk)
1 stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Grønne bønner
2 stk
Gulerod
4 g
Kyllingebouillon
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Fremgangsmåde

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P], og del på midten.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner, rødløg og chili i 1-2 min.
Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Tilsæt hakket svine-/kalvekød, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt gulerod og hvidløg, og steg videre i 1 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt asiatisk woksauce, fish sauce, kyllingebouillon og sojasauce [1/2 pakke, 2P], og steg videre i 1 min.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svine-/kalvekød og grøntsager.