Lad os friste med en hurtigt thailandsk svine- og kalvekødsbowl i aften. Vi steger svine- og kalvekød, grønne bønner, rødløg og chili, og krydrer med asiatisk woksås, fishsauce og hele basilikumblade. Vi serverer vores skønne thailandsk svine- og kalvekødsbowl i dybe tallerken, og så er maden færdig at nydes!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Rødløg
½ pose
Thaibasilikum
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
5 ml
Fish sauce
(Indeholder Fisk)
1 stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Grønne bønner
2 stk
Gulerod
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P].
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner, rødløg og chili i 1-2 min.
Krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt hakket svine-/kalvekød, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt gulerod og hvidløg, og steg videre i 1 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt asiatisk woksauce, fish sauce og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 1 min.
Smag til med salt og peber.
Anret ris, svine-/kalvekød og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med thaibasilikum [1/2 pose, 2P].