Skip to main content
Thailandsk citrongræs- og svinekødskarry

Thailandsk citrongræs- og svinekødskarry

med jasminris og frisk chili

I aften frister vi med en aromatisk svinekødskarry med citrongræs, kokosmælk, karrypasta, hvidløg, broccoli, spinat og citrusfrugt. Vi serverer vores karry med duftende jasminris og frisk chili.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid
SværhedsgradLet
Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Jasminris

1 stk

Citrongræs

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

½ stk

Chili

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Svinekamfilet

180 ml

Kokosmælk

60 g

Spinat

250 g

Broccoli

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til sauce

½ tsk

Salt til sauce

Energi (kJ)2981 kJ
Kalorier (kcal)713 kcal
Fedt28.6 g
Mættet fedt16.8 g
Kulhydrat76.4 g
Sukker6.4 g
Kostfibre6.8 g
Protein45.7 g
Salt4.9 g
Potassium636.5 mg
Calcium104 mg
Iron2.3 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kød
2

Imens, skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Skær svinekød i 1 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød, broccoli og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skyl spinat.

Skær citrusfrugt i både.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Bank citrongræs med en kagerulle.

Steg hvidløg
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg karrypasta, hvidløg og citrongræs i 1 min, eller indtil velduftende.

Lav sauce
5

Tilsæt kokosmælk, svinekød, broccoli og skalotteløg til stegepanden.

Sænk varmen, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt spinat, et stort skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber. Tag panden af varmen, og vend sammen indtil spinat er faldet sammen.

Fjern citrongræs.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med svinekød, og drys med chili.

Server med citrusfrugtbåde.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.