
I aften frister vi med en aromatisk svinekødskarry med citrongræs, kokosmælk, karrypasta, hvidløg, broccoli, spinat og citrusfrugt. Vi serverer vores karry med duftende jasminris og frisk chili.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Jasminris
1 stk
Citrongræs
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder: Sennep)
½ stk
Chili
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Svinekamfilet
180 ml
Kokosmælk
60 g
Spinat
250 g
Broccoli
1 stk
Løg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til sauce
½ tsk
Salt til sauce

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Skær svinekød i 1 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød, broccoli og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Skyl spinat.
Skær citrusfrugt i både.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Bank citrongræs med en kagerulle.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg karrypasta, hvidløg og citrongræs i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt kokosmælk, svinekød, broccoli og skalotteløg til stegepanden.
Sænk varmen, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt spinat, et stort skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber. Tag panden af varmen, og vend sammen indtil spinat er faldet sammen.
Fjern citrongræs.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svinekød, og drys med chili.
Server med citrusfrugtbåde.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.