Skip to main content
TexMex-pasta med hakket svine-kalvekød

TexMex-pasta med hakket svine-kalvekød

med cheddar, koriander og chili

I dag skal vi lave en one-pot-pastaret, som er cremet, ostetoppet og helt uimodståelig. Hele retten bliver lavet i én og samme stegepande, deraf navnet "one pot". Vi steger Tex-Mex-krydret hakket kød, og bygger ovenpå med en lækker fløde-tomatsauce. Til sidst koger vi pasta i saucen, og topper den færdige ret med revet ost. Til de modige er der også frisk chili og koriander.

Tags:
Hurtig
Comfort Food
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

35 g

Tomatpuré

½ stk

Majs

4 g

Bouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

50 g

Cheddar-/goudablanding, revet

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Koriander

½ stk

Chili

1 stk

Løg

180 g

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

5 dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4141 kJ
Kalorier (kcal)990 kcal
Fedt52.4 g
Mættet fedt28.5 g
Kulhydrat82.8 g
Sukker13.7 g
Kostfibre4.9 g
Protein47.7 g
Salt5.3 g
Calcium1 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Hak skalotteløg fint.

Hæld væde fra majs.

Steg hakket kød
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød med skalotteløg, salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered toppings
3

Imens, hak koriander groft.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

Lav sauce
4

Tilsæt Ay Cajun-ba og Tex-Mex til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt tomatpuré, majs, madlavningsfløde, oksebouillon, vand, sukker, pasta, salt og et nip peber, og bring i kog.

Sænk så til middel, og lad simre i 3-4 min, eller indtil pastaen er 'al dente'.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen ser tør ud.

Tilsæt ost
5

Top færdig pasta med cheddar/gouda, og lad det smelte.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med koriander og chili.

TIP: Spring toppings over, hvis du ikke er til koriander og chili.