Skip to main content
Texas-style chili con chorizo

Texas-style chili con chorizo

med fraiche og frisk koriander

3.7
(56)

Vi skal til USA og mere specifikt, Texas. Her laver de gerne deres egne versioner af nabolandet mod syd, Mexicos, elskede retter. Den version af en chili er med chorizo, og er godt krydret med vores egne krydderiblandinger, Panamad og Tex-Mex. Retten toppes med en klat fraiche, koriander og limebåde "for that extra kick"!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Chorizo, ternet

(Indeholder: Mælk)

390 g

Hakkede tomater

½ g

Chiliflager

5 g

Tex-Mex

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

150 g

Basmatiris

1 stk

Koriander

390 g

Kidneybønner

1 stk

Løg

4 g

Bouillon

4 g

Panamad

1 stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

1 spsk

Ketchup til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4028 kJ
Kalorier (kcal)963 kcal
Fedt43.9 g
Mættet fedt17.1 g
Kulhydrat101.6 g
Sukker16.2 g
Kostfibre14.1 g
Protein38.5 g
Salt8.9 g
Potassium95.9 mg
Calcium21.6 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, hak rødløg fint.

Hæld væde fra kidneybønner.

Steg chorizo
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg chorizo og rødløg i 5-7 min, eller indtil løgene er bløde.

Tilsæt chiliflager, Panamad og Tex-Mex, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav chili
4

Tilsæt kidneybønner, hakkede tomater, vand, kyllingebouillon, ketchup og salt.

Sænk til middel varme, og lad simre i 5-10 min.

Imens, skær lime i både.

Tilsæt smør
5

Tilsæt smør til panden med chili lige inden servering, og rør rundt.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med chili, fraiche og koriander.

Server med limebåde.