Skip to main content
Tex Mex-inspireret oksekødspasta
Tex Mex-inspireret oksekødspasta

Tex Mex-inspireret oksekødspasta

med krydret flødesauce og frisk forårsløg

4.1
(236)

Den kulinariske rejse går til Mexico, og byder på Tex Mex-inspireret oksekødspasta med peberfrugt, forårsløg, tomater og mornaysauce. Aftenens pasta er rørformet Rigatoni, som er kendt for at være en rigtig saucetyv. Vi blander pasta med oksekød, sauce og grøntsager i stegepanden, og så er maden færdig.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)

250 g

Hakket oksekød

5 g

Tex-Mex

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Forårsløg

½ pakke

Hakkede tomater

100 g

Mornaysauce

(Indeholder: Mælk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)714 kcal
Energi (kJ)2988 kJ
Fedt23.2 g
Mættet fedt9.3 g
Kulhydrat85.1 g
Sukker15.9 g
Kostfibre9.4 g
Protein41.4 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'. Gem en smule pastavand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden. 

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg hakket oksekød
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød med Tex-Mex og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Skær peberfrugt i 1 cm tern. 

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).

Lav sauce
4

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt og det hvide forårsløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde. 

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], mornaysauce, hakket oksekød, Ay Cajun-ba og et stort nip chiliflager, og rør rundt. Sænk til middel varme. 

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

 Tilsæt pasta
5

Tilsæt pasta og pastavand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med det grønne forårsløg og et nip chiliflager.