
Den kulinariske rejse går til Mexico, og byder på Tex Mex-inspireret oksekødspasta med peberfrugt, forårsløg, tomater og mornaysauce. Aftenens pasta er rørformet Rigatoni, som er kendt for at være en rigtig saucetyv. Vi blander pasta med oksekød, sauce og grøntsager i stegepanden, og så er maden færdig.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pakke
Pasta
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
250 g
Hakket oksekød
5 g
Tex-Mex
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
½ pakke
Hakkede tomater
100 g
Mornaysauce
(Indeholder: Mælk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 g
Chiliflager
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'. Gem en smule pastavand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med Tex-Mex og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og det hvide forårsløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], mornaysauce, hakket oksekød, Ay Cajun-ba og et stort nip chiliflager, og rør rundt. Sænk til middel varme.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Tilsæt pasta og pastavand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Smag til med salt og peber.

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med det grønne forårsløg og et nip chiliflager.

