I aften laver vi forførende svinekød stegt med teriyakisauce. Samtidig steger vi grønne bønner, gulerødder og rødløg med hvidløg, som vi derefter blander med kød og sauce. Vi serverer kød og grøntsager med cremet ingefærris, og topper med frisk limesaft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
75 g
Teriyakisauce
10 g
Ingefærpasta
2 stk
Hvidløgsfed
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Rødløg
75 g
Grønne bønner
2 stk
Gulerod
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefærpasta i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær rødløg i 1 cm både.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Fjern ender fra grønne bønner, og skær i 2 cm store stykker.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær lime i både.
Skær kød i 3 cm tern på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg kød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en skål, og dæk til.
Sænk til middelhøj varme (tilsæt en smule olivenolie ved behov). Steg grønne bønner, gulerod og rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Sænk til middellav varme.
Tilsæt teriyakisauce og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt limesaft og kød, og krydr med salt og et nip peber.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kød og grøntsager.
Server med resterende limebåde.