HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSydøstasiatisk Kyllingelaksa
topBanner
Sydøstasiatisk kyllingelaksa

Sydøstasiatisk kyllingelaksa

med basmatiris og cremet kokossauce

I aften laver vi en skøn sydøstasiatisk kyllingelaksa med gulerod, pak choi, kokosmælk, karry, hvidløg, soja og vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Ga-Laksa. Vi blander vores laksa med fyldige basmatiris og topper med grøn pak choi og chili.

Tags:Under 650 kcalHurtigStærk
Allergener:glutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Kyllingebryst, strimler

200 g

Pak choi

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Ga-Laksa

4 g

Curry-on

½ g

Chiliflager

150 g

Basmatiris

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

100 ml

Kokosmælk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)620.645 kcal
Energi (kJ)2596.7788 kJ
Fedt15.847 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat72.5411 g
Sukker9.2 g
Protein45.842 g
Salt4.2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt*, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Skær pak choi i 2 cm tern (adskil den grønne del fra den hvide). Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. 

4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og den hvide pak choi i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa, Curry-on og et nip chiliflager og peber*, og steg videre i 1 min. TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

5

Skru ned for varmen på stegepanden til middel varme. Tilsæt kylling, kokosmælk [½ pakke, 2P], sojasauce og vand* [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2-3 min. 

6

Anret ris og kyllingelaksa i dybe tallerkener. Top med den grønne pak choi. Drys med et nip chiliflager.