Skip to main content
Sydøstasiatisk kyllingelaksa
Sydøstasiatisk kyllingelaksa

Sydøstasiatisk kyllingelaksa

med basmatiris og cremet kokossauce

4.3
(363)

I aften laver vi en skøn sydøstasiatisk kyllingelaksa med gulerod, pak choi, kokosmælk, karry, hvidløg, soja og vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Ga-Laksa. Vi blander vores laksa med fyldige basmatiris og topper med grøn pak choi og chili.

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

1 stk

Pak choi

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Ga-Laksa

4 g

Curry-On

½ g

Chiliflager

150 g

Basmatiris

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

100 ml

Kokosmælk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2597 kJ
Fedt15.9 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat72.5 g
Sukker9.2 g
Kostfibre5.4 g
Protein45.8 g
Salt4.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Steg kylling
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt*, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Skær pak choi i 2 cm tern (adskil den grønne del fra den hvide). Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. 

Steg grøntsager
4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og den hvide pak choi i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa, Curry-on og et nip chiliflager og peber*, og steg videre i 1 min. TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Tilsæt kylling
5

Skru ned for varmen på stegepanden til middel varme. Tilsæt kylling, kokosmælk [½ pakke, 2P], sojasauce og vand* [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2-3 min. 

Server
6

Anret ris og kyllingelaksa i dybe tallerkener. Top med den grønne pak choi. Drys med et nip chiliflager.