topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekoteletter

Svinekoteletter

med citronsky, tomatsalat & kartofler

På med forklædet og lav denne fantastiske opskrift, der flirter med det græske køkken. Her er vores kok Sophie gået all in med smag, og selvom det kun tager 25 minutter at bringe maden på bordet, er det noget helt andet end klassisk "kød og kartofler". Knus nye kartofler sammen med salatost, smør og citron, velstegt svinekamfilet og en himmelsk smørbaseret citronsauce med honning, hvor smagene forener sig til perfektion. Serveres med en frisk tomatsalat og nyd en førsteklasses middag.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

75 g

Græsk salatost

1 stk

Bøftomat

1 stk

Grøn tomat

500 g

Kartofler

4 g

Grøntsagsbouillon

300 g

Svinekamfilet

½ stk

Rødløg

1 pose

Basilikum

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.67 spsk

Smør

2 spsk

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)445 kcal
Energi (kJ)1861 kJ
Fedt35.55 g
Mættet fedt17.7 g
Kulhydrat6.19 g
Sukker5.3 g
Protein30.27 g
Salt1.9 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i halve. Skær tomater i tynde skiver. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde skiver. Riv citronskal. Skær citron i både.

Kog kartofler
2

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil møre. Hæld vand* fra. Tilsæt citronskal, smuldret salatost og en klat smør*. Knus let med en gaffel.

Steg koteletter
3

Skær svinekam til koteletter (2 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg koteletter i 3-4 min på hver side. Lad hvile på en tallerken.

Lav tomatsalat
4

Hak basilikum. Bland tomat, rødløg, basilikum og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.

Lav citronsky
5

Skyl panden af. Brun en stor klat smør* i samme stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt grøntsagsbouillon, vand*, honning [½ pakke, 2 pers.] og et skvæt citronsaft. Lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet. Tag panden af varmen. Tilsæt koteletter og eventuel saft fra tallerkenen. 

Server
6

Anret kartofler, tomatsalat og koteletter på tallerkener. Øs citronsky over. Server med resterende citronbåde.