I aften frister vi med en lynhurtig opskrift, som alligevel indeholder en masse skønne ingredienser. De forkogte kartofler bliver varmet op, og derefter vendt med smør. Samtidigt steger vi svinekød, og lader det simre i en syrlig sauce med citronpeber, kyllingebouillon og fløde. Vi når også at bikse en frisk æble-dildsalat med agurk og lime sammen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
1 stk
Æble
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
2 g
Citronpeber
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Små kartofler, forkogte
½ stk
Lime
1 spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 3-5 min, eller indtil gennemvarme, og hæld vand fra.
Vend smør [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i gryden, og stil til side med låg på.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Hak æble og agurk groft.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland agurk, æble, limesaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Riv dild groft, og vend i skålen.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Sænk til middel varme. Tilsæt citronpeber, kyllingebouillon, madlavningsfløde og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Anret kartofler, æble-dildsalat og svinekød på tallerkener.
Top svinekød med sauce.