I aften frister vi med skøn hyggemad, som med sikkerhed vil elskes af hele familien. Super saftige, sprøde frikadeller med kogte kartofler som trofast ledsager. Syltet agurk med dild skaber perfekt balance, og den vidunderlige brune sovs med tyttebærsyltetøj fuldender dette fantastiske måltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Løg
4 g
Bouillon
½ stk
Agurk
50 g
Tyttebærsyltetøj
400 g
Små kartofler
12.5 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Dild
250 g
Hakket svine-/kalvekød
200 g
Brun sovs
(Indeholder: Mælk)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
¼ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
1 stk
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med salt og et nip peber.
Dæk til med låg, og stil til side.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Hak dild groft.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend agurk og dild i skålen.
Hæld lage fra inden servering.
Hak skalotteløg fint.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, skalotteløg, rasp og salt i en stor skål.
Rul fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en ren tallerken.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt brun sovs, bouillon og vand, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.
Krydr med salt og et nip peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret kødboller, kartofler og agurk på tallerkener.
Top med brun sovs.
Server med tyttebærsyltetøj.