Skip to main content
Svenske kødboller
Svenske kødboller

Svenske kødboller

med kogte kartofler og brun sovs

I aften frister vi med skøn hyggemad, som med sikkerhed vil elskes af hele familien. Super saftige, sprøde frikadeller med kogte kartofler som trofast ledsager. Syltet agurk med dild skaber perfekt balance, og den vidunderlige brune sovs med tyttebærsyltetøj fuldender dette fantastiske måltid.

Tags:
Børnevenlig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Løg

4 g

Bouillon

½ stk

Agurk

50 g

Tyttebærsyltetøj

400 g

Små kartofler

12.5 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Dild

250 g

Hakket svine-/kalvekød

200 g

Brun sovs

(Indeholder: Mælk)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2763 kJ
Kalorier (kcal)660 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat62.8 g
Sukker21.5 g
Kostfibre4.3 g
Protein36 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.9 g
Potassium161.8 mg
Calcium23.1 mg
Iron1 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med salt og et nip peber.

Dæk til med låg, og stil til side.

Sylt agurk
2

Imens, skær agurk i tynde skiver.

Hak dild groft.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.

Vend agurk og dild i skålen.

Hæld lage fra inden servering.

Form kødboller
3

Hak skalotteløg fint.

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, skalotteløg, rasp og salt i en stor skål.

Rul fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg kødboller
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en ren tallerken.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt brun sovs, bouillon og vand, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.

Krydr med salt og et nip peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret kødboller, kartofler og agurk på tallerkener.

Top med brun sovs.

Server med tyttebærsyltetøj.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image