Svensk gryderet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svensk gryderet

Svensk gryderet

med cremet flødesauce og tyttebærsyltetøj

I aften laver vi en variant af den klassiske svenske ret, og på bare en halv time serverer du aftensmad, der vil blive oplevet med alle sanser! Aftenens middag byder på en perfekt balance mellem sødt og salt. Kød, kål, kartofler, en fantastisk flødesauce, tyttebærsyltetøj og vidunderlig, hjemmesyltet agurk.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Agurk

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Løg

150 g

Spidskål, skåret

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Oksebouillon

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

50 g

Tyttebærsyltetøj

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3052 kJ
Kalorier (kcal)730 kcal
Fedt33.3 g
Mættet fedt14.3 g
Kulhydrat72 g
Sukker24.8 g
Protein36.1 g
Salt4.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. 

Krydr med et nip salt og peber, dæk til med låg, og stil til side. 

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde skiver. 

Bland hvidvinseddike, sukker [½ tsk | 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en lille skål. 

Vend agurk i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

Steg hakket kød
3

Imens, hak løg fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg og hakket svine-/kalvekød i 3-4 min, eller indtil brunet.

Krydr med salt.

Tilsæt spidskål
4

Tilsæt spidskål, vand [2 spsk I 4 spsk] og sukker [½ tsk | 1 tsk], og steg videre i 4-5 min.

Lav flødesauce
5

Sænk til middel varme. 

Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, oksebouillon og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kartofler, gryderet og agurk på tallerkener. 

Krydr agurk med et nip peber. 

Server med tyttebærsyltetøj.