HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvensk Gryderet
topBanner
Svensk gryderet

Svensk gryderet

med cremet flødesauce og tyttebærsyltetøj

I aften laver vi en variant af den klassiske svenske ret, og på bare en halv time serverer du aftensmad, der vil blive oplevet med alle sanser! Aftenens middag byder på en perfekt balance mellem sødt og salt. Kød, kål, kartofler, en fantastisk flødesauce, tyttebærsyltetøj og vidunderlig, hjemmesyltet agurk!

Tags:Børnevenlig
Allergener:sulfitterglutensojamælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Løg

150 g

Spidskål, skåret

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Oksebouillon

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

200 ml

Madlavningsfløde

(Indeholdermælk)

50 g

Tyttebærsyltetøj

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)761 kcal
Energi (kJ)3183 kJ
Fedt36.65 g
Mættet fedt16.1 g
Kulhydrat70.95 g
Sukker25.2 g
Protein36.61 g
Salt4.3 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* i kog i en elkedel. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Hæld kogende vand* og et stort nip salt* i en gryde, og kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, kom kartofler tilbage i gryden, og smag til med et nip salt* og peber*. Stil til side med låg på for at holde på varmen.

2

Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, hvidvinseddike, sukker* [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Tilsæt nok vand*, så agurken er dækket, og rør godt rundt. Stil til side. 

3

Hak løg groft. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Steg hakket svine-/kalvekød i 3-4 min, eller indtil brunet.

4

Sænk til middelhøj varme. Tilsæt spidskål, løg, et skvæt vand* og sukker* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 4-5 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, oksebouillon og et nip salt* og peber*, og lad simre i 2-3 min. Hæld væde fra agurk.

6

Anret kartofler, gryderet og agurk på tallerkener. Krydr agurk med et nip peber*. Server med tyttebærsyltetøj.