Skip to main content
Gourmetburger med chorizochutney

Gourmetburger med chorizochutney

med majssalsa, avocadocrema og ostegratinerede fritter

I dag forkæler vi dig med en rigtig gourmetburger med et latinamerikansk islæt. Vores burger har en perfekt stegt bøf toppet med ost og aromatisk chimichurri med persille og hvidløg. Vi serverer vores burger med ostegratinerede fritter, avocadocrema og en frisk salsa på stegte majs, tomat og rødløg.

Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

2 stk

Hvidløgsfed

40 g

Sød chilisauce

60 g

Chorizo, ternet

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Majs

1 stk

Bredbladet persille

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

500 g

Kartofler

1 stk

Avocado

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

100 g

Cheddar-/goudablanding, revet

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Tomat

225 g

Hakket oksekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til bøffer

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til salsa

1 spsk

Olie til salsa

¼ tsk

Salt til crema

2 spsk

Olie til chimichurri

¼ tsk

Salt til chimichurri

Næringsindhold

Energi (kJ)6472 kJ
Kalorier (kcal)1547 kcal
Fedt83.5 g
Mættet fedt28.6 g
Kulhydrat133.7 g
Sukker30.9 g
Protein63.3 g
Salt9.4 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Hak persille og hvidløg fint. 

Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Drys med halvdelen af cheddar/gouda når fritterne har 5 min tilbage. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Hæld væde fra majs. 

Hak tomat og rødløg fint.

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Bland majs, tomat, rødløg, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

3

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Steg chorizo i 4-5 min.

Tilsæt sød chilisauce, og fjern fra varmen. Overfør til en lille skål, og hold varmt.

Bland persille, hvidvinseddike, hvidløg, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

4

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål. 

Form fars til bøffer (1 pr. person). 

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte. 

Top bøffer med resterende cheddar/gouda, og steg i 1 min med låg på, eller indtil osten er smeltet.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og bland med fraiche, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

6

Smør boller med chorizochutney, og top med bøffer og chimichurri.

Server med fritter, majssalsa og avocadocrema.