I dag forkæler vi dig med en rigtig gourmetburger med et latinamerikansk islæt. Vores burger har en perfekt stegt bøf toppet med ost og aromatisk chimichurri med persille og hvidløg. Vi serverer vores burger med ostegratinerede fritter, avocadocrema og en frisk salsa på stegte majs, tomat og rødløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
2 stk
Hvidløgsfed
40 g
Sød chilisauce
60 g
Chorizo, ternet
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Majs
1 stk
Bredbladet persille
2 stk
Briocheboller
(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
500 g
Kartofler
1 stk
Avocado
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
100 g
Cheddar-/goudablanding, revet
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Tomat
225 g
Hakket oksekød
½ tsk
Salt til bøffer
1 stk
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til salsa
1 spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til crema
2 spsk
Olie til chimichurri
¼ tsk
Salt til chimichurri
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Hak persille og hvidløg fint.
Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Drys med halvdelen af cheddar/gouda når fritterne har 5 min tilbage.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Hæld væde fra majs.
Hak tomat og rødløg fint.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Bland majs, tomat, rødløg, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Steg chorizo i 4-5 min.
Tilsæt sød chilisauce, og fjern fra varmen. Overfør til en lille skål, og hold varmt.
Bland persille, hvidvinseddike, hvidløg, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
Top bøffer med resterende cheddar/gouda, og steg i 1 min med låg på, eller indtil osten er smeltet.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Del boller på midten.
Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og bland med fraiche, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Smør boller med chorizochutney, og top med bøffer og chimichurri.
Server med fritter, majssalsa og avocadocrema.