
Hør lige her - helt perfekt, gyldenstegt tofu smagt til med et fænomenalt krydderi, woket sammen med friske grøntsager i en guddommelig velsmagende stir-fry sauce. Server med aromatisk duftende hvidløgsris og en lækker mayosauce rig på lækker umami og salthed. Top med forårsløg og et stænk limejuice, og efter kun 20 minutter har du en symfoni af smag, der venter.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Ga-Laksa
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
100 g
Basmatiris
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Forårsløg
250 g
Tofu
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter, Sesam)
½ stk
Lime
1 stk
Gulerod
¼ tsk
Salt
3 dl
Vand
1.5 spsk
Hvedemel

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver. Skær lime i både. Hak forårsløg fint. Skær tofu i 2 cm tern. Bland Ga-Laksa og hvedemel* med et nip salt* og peber* i en dyb tallerken.

Hæld olie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien op ved middelhøj varme. Vend tofu i panering. Friter i 3-4 min. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Bland sojasauce [1/2 pakke, 2 pers.], mayonnaise og et skvæt limesaft i en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) ved middelhøj varme. Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 5-6 min. Tilsæt asiatisk dressing og resterende hvidløg. Rør rundt. Tilsæt tofu. Tag panden af varmen.

Anret ris, tofu og grøntsager i dybe tallerkener. Øs over overskydende væde fra panden. Top med sojamayo og forårsløg. Server med resterende limebåde.