I aften byder vi på en yderst luksuriøs og spændende lørdagsret. Vi skal nemlig have super mør, perfekt stegt steak! Innovativt tilbehør er ostegratinerede kartofler og broccoli og ovnbagte gulerødder med citron og estragon. Vi springer saucen over i aften, og serverer retten med en lækker bearnaisedip!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
1 stk
Skalotteløg
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
250 g
Broccoli
400 g
Små kartofler
300 g
Rumpsteak
1 stk
Estragon
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
7.5 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
3 stk
Gulerod
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til grøntsager
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Halver kartofler (uskrællet), og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær broccoli i 2 cm buketter.
Halver gulerod (uskrællet) på langs.
Fordel gulerod på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Fordel broccoli på bagepladen med kartofler, når de har 10
min tilbage.
Tilsæt en smule olivenolie og finrevet ost, og vend sammen.
Skær citron i både.
Hak skalotteløg og estragon fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde, og overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, bland skalotteløg, sennep, mayonnaise, halvdelen af estragon og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær bøffer i skiver.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Anret bøffer, gulerod, kartofler og broccoli på tallerkener.
Top gulerødder med resterende estragon ogbøffer med bearnaisedip.
Server med citronbåde.