HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStegt Sej I Purløgssauce
topBanner
Stegt sej i purløgssauce

Stegt sej i purløgssauce

med citronkartofler og hvidløgsstegte bønner

Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi laver en vidunderlig cremet purløgssauce med fløde, purløg og bouillon. Sejen får lov til at simre i den skønne sauce, indtil den har en perfekt konsistens. Hvidløgsstegte grønne bønner og zucchini og citronmoste kartofler passer perfekt til den fyldige purløgssauce.

Allergener:fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Madlavningsfløde

250 g

Sej

(Indeholderfisk)

1 pose

Purløg

500 g

Kartofler

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Grønne bønner

1 stk

Citron, økologisk

110 g

Zucchini

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2062.4399 kJ
Kalorier (kcal)492.935 kcal
Fedt16.917 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat53.8919 g
Sukker10.7 g
Protein30.731 g
Salt1.9 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Riv citronskal [1/4 tsk | 1/2 tsk], og skær citron i både. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt citronskal, en klat smør* og et nip salt*. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på, for at holde på varmen.

2

Skyl grønne bønner [1/2 pose, 2P] under koldt vand* i et dørslag. Hak zucchini [1/2 stk, 2P] groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak purløg fint.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg grønne bønner og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg, krydr med et nip salt* og peber*, og steg videre i 1 min. Overfør til en skål med låg på, for at holde på varmen.

4

Bland madlavningsfløde, purløg (gem lidt til anretning) og kyllingebouillon i en skål.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min. Vend forsigtigt, og tilsæt purløgssauce. Steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Smag til med salt* og peber*. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret kartofler, fisk og stegte grøntsager på tallerkener. Øs purløgssauce over. Drys med resterende purløg. Server med resterende citronbåde.