I dag kigger vi mod Portugal, og laver en fantastisk kyllingemarinade inspireret af portugisiske piri-piri-chilisaucer. Vores spicy piri-piri-kylling ovnsteges, og imens laver vi en herlig salat af gyldenstegte majs, tomat, koriander og olivenolie. Vi serverer med jasminris vendt med lidt olivenolie, og en frisk hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Citron
½ stk
Rødløg
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
4 g
Røget paprika
1 g
Chiliflager
150 g
Jasminris
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
½ dåse
Majs
1 pose
Koriander
1 stk
Tomat
¼ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
Preheat the oven to 200ºC/180ºC (fan-forced).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Vend ris med olivenolie.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver citron.
Hak rødløg fint.
Bland et stort skvæt citronsaft, rødløg, olivenolie, Worcestershire sauce, røget paprika, chiliflager, salt og et nip peber i en stor skål.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og top med piri-piri-sauce.
Bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Hak tomat og koriander groft.
Bland majs, tomat, koriander, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Skær kylling i strimler.
Anret ris og salat i dybe tallerkener.
Top ris med kylling og piri-piri-sauce.
Server med hvidløgsyoghurt.