Kartoffelfrikadeller og sprød prosciutto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kartoffelfrikadeller og sprød prosciutto

Kartoffelfrikadeller og sprød prosciutto

med strimlet kålsalat og purløgsdressing

Rösti er en klassiker, der står højt på listen hos de fleste kartoffelelskere. Vores opskrift på rösti indeholder revet ost, forårsløg, hvidløg og purløg, som tilfører en masse smag og tekstur. Vi serverer vores oste- og urterösti med en knasende valnøddesalat, sprødstegt prosciutto, og en lækker crème fraiche-dressing.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep
Sulfitter
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

50 g

Prosciutto

1 stk

Forårsløg

1 pose

Purløg

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Gulerod

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Hvedemel (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)751 kcal
Energi (kJ)3141 kJ
Fedt41 g
Mættet fedt19.2 g
Kulhydrat74.2 g
Sukker15.1 g
Protein24.6 g
Salt4.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered kartofler
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær halvdelen af kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

 

Lav kartoffelmos
2

Kom kartofler i gryden med kogende vand, og kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør*, og stil til side med låg på.

 

Bland kålsalat
3

Hak purløg og forårsløg fint og valnødder groft. Riv gulerod (uskrællet) groft. Bland halvdelen af crème fraiche og halvdelen af purløg i en lille skål, og smag til med salt* og peber*. Bland kålblanding, en smule olivenolie* og et nip salt* i en mellemstor skål, og masser med hænderne i 30 sek. Vend gulerod, valnødder og honning-sennepsdressing i skålen.

 

Forbered kartoffelfars
4

Riv resterende kartoffel (uskrællet), overfør til et rent viskestykke, og pres så meget væske ud som muligt. Bland revet kartoffel, finrevet ost, forårsløg, Hvide Løjer & Urter, resterende crème fraiche og resterende purløg i gryden med kartoffelmos, og krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk ] og et nip peber*. Tilsæt hvedemel* [3 spsk | 6 spsk], og rør godt rundt.

 

Steg kartoffelfrikadeller
5

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken. Hæld olivenolie* i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form kartoffelfars til frikadeller (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

 

Server
6

Anret kartoffelfrikadeller og kålsalat på tallerkener. Top med purløgsdressing og prosciutto.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image