HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKartoffelfrikadeller Og Sprød Prosciutto
topBanner
Kartoffelfrikadeller og sprød prosciutto

Kartoffelfrikadeller og sprød prosciutto

med strimlet kålsalat og purløgsdressing

Rösti er en klassiker, der står højt på listen hos de fleste kartoffelelskere. Vores opskrift på rösti indeholder revet ost, forårsløg, hvidløg og purløg, som tilfører en masse smag og tekstur. Vi serverer vores oste- og urterösti med en knasende valnøddesalat, sprødstegt prosciutto, og en lækker crème fraiche-dressing.

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælkægsennepsulfitternødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

50 g

Prosciutto

1 stk

Forårsløg

1 pose

Purløg

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

150 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

150 g

Kålblanding, skåret

1 stk

Gulerod

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholderæg, sennep, sulfitter)

20 g

Valnødder

(IndeholdernødderKan indeholdesesam, jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Hvedemel* (trin 4)

½ tsk

Salt* (trin 2)

½ tsk

Salt* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)750.655 kcal
Energi (kJ)3140.7407 kJ
Fedt40.9692 g
Mættet fedt19.2 g
Kulhydrat74.1573 g
Sukker15.1 g
Protein24.557 g
Salt4.5 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær halvdelen af kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

 

2

Kom kartofler i gryden med kogende vand, og kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør*, og stil til side med låg på.

 

3

Hak purløg og forårsløg fint og valnødder groft. Riv gulerod (uskrællet) groft. Bland halvdelen af crème fraiche og halvdelen af purløg i en lille skål, og smag til med salt* og peber*. Bland kålblanding, en smule olivenolie* og et nip salt* i en mellemstor skål, og masser med hænderne i 30 sek. Vend gulerod, valnødder og honning-sennepsdressing i skålen.

 

4

Riv resterende kartoffel (uskrællet), overfør til et rent viskestykke, og pres så meget væske ud som muligt. Bland revet kartoffel, finrevet ost, forårsløg, Hvide Løjer & Urter, resterende crème fraiche og resterende purløg i gryden med kartoffelmos, og krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk ] og et nip peber*. Tilsæt hvedemel* [3 spsk | 6 spsk], og rør godt rundt.

 

5

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken. Hæld olivenolie* i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form kartoffelfars til frikadeller (2 pr. person), og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

 

6

Anret kartoffelfrikadeller og kålsalat på tallerkener. Top med purløgsdressing og prosciutto.