
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Miso er en japansk pasta lavet af fermenterede sojabønner. I aften bruger vi misopasta i en fantastisk sauce med sennep og lime. Saucen passer perfekt til sprødstegt laks og luftige ris. Spændende tilbehør er en frisk salat med kål, gulerod, sesamfrø og mayonnaise.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Langkornede hvide ris
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
½ stk
Citrusfrugt
15 g
Misopasta
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Gulerod
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
7.5 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Bland spidskål, gulerod, sesamfrø, mayonnaise og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], sennep [1/2 pakke, 2P], miso [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med laks og grøntsager.
Server med misosauce.