Stegt kylling i cremet purløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt kylling i cremet purløgssauce

Stegt kylling i cremet purløgssauce

med kogte kartofler og frisk rødkålssalat

I aften byder vi på et fyrværkeri af farver og smagsoplevelser! Vi koger kartofler, og blander dem derefter med spinat. Vi laver en cremet purløgssauce med hvidløg, chili, crème fraiche og purløg, og så bikser vi en sprød rødkålssalat med æble sammen. Selvfølgelig serverer vi alle disse herligheder med stegt kylling, som navnet på opskriften allerede har afsløret!

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Hvedefri
Stærk
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

300 g

Kyllingebryststrimler

½ stk

Rød chili

1 pose

Purløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Æble

4 g

Kyllingebouillon

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

150 g

Rødkål, skåret

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2208 kJ
Kalorier (kcal)528 kcal
Fedt18.6 g
Mættet fedt8.6 g
Kulhydrat45.1 g
Sukker14.5 g
Protein43.6 g
Salt2.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Dæk til med låg, og stil til side. 

Steg kylling
2

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
3

Imens, flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Hak purløg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skyl spinat.

Lav purløgssauce
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] samme stegepande på middel varme.

Steg hvidløg og chili i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [½ dl | 1 dl], kyllingebouillon og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og bring i kog. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let reduceret. Tilsæt crème fraiche, purløg og kylling, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet. Krydr med salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk. - Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav rødkålssalat
5

Masser rødkål med et nip salt og peber i 1 min i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. 

Tilsæt æble, og vend sammen.

Vend spinat i gryden med færdige kartofler, og krydr med salt og peber.

Server
6

Anret kartofler, kylling og rødkålssalat på tallerkener.

Top kylling med sauce.