Vi gætter på, at du har glædet dig til at lave denne fantastiske opskrift, lige siden du så den spændende titel. Nu er det tid til at sprødstege vores dejlige havbars. Samtidig laver vi knuste kartofler i ovnen, som vi topper med revet ost. Skønt tilbehør er hvidløgstegte grønne bønner, en syrlig citronsauce, crème fraiche, syltet rødløg og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Havbars
(Indeholder Fisk)
½ stk
Citron
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Skalotteløg
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rødløg
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Dild
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
150 g
Grønne bønner
1 stk
Hvidløgsfed
400 g
Små kartofler
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
½ spsk
Hvedemel (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side. Hæld lage fra inden servering.
Skær lime [½ stk, 2P] i både, og hak skalotteløg fint.
Pisk vand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft, hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber sammen i en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær ender af grønne bønner.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og hvidløg med et nip salt og peber i 2-3 min.
Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
Tag kartofler ud af ovnen, når de har 6-8 min tilbage, og knus let med bunden af en skål.
Drys med finrevet ost, dryp med olivenolie, og bag i resterende tid, eller indtil sprøde og gyldne.
Imens, smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min.
Tilsæt citronblanding, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk med skindsiden nedad i 2-3 min.
Vend fisk, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, kartofler og grønne bønner på tallerkener.
Top fisk med citronsauce og kartofler med crème fraiche, rødløg og dild.
Server med citronbåde.