Stegt havbars og citronsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt havbars og citronsauce

Stegt havbars og citronsauce

med knuste kartofler og crème fraiche

Vi gætter på, at du har glædet dig til at lave denne fantastiske opskrift, lige siden du så den spændende titel. Nu er det tid til at sprødstege vores dejlige havbars. Samtidig laver vi knuste kartofler i ovnen, som vi topper med revet ost. Skønt tilbehør er hvidløgstegte grønne bønner, en syrlig citronsauce, crème fraiche, syltet rødløg og dild.

Tags:
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Havbars

(Indeholder Fisk)

½ stk

Citron

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Skalotteløg

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rødløg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 pose

Dild

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

150 g

Grønne bønner

1 stk

Hvidløgsfed

400 g

Små kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

½ spsk

Hvedemel (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2849 kJ
Kalorier (kcal)681 kcal
Fedt36.2 g
Mættet fedt16.3 g
Kulhydrat44.3 g
Sukker8.7 g
Protein41.3 g
Salt1.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Sylt rødløg
2

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side. Hæld lage fra inden servering.

Skær lime [½ stk, 2P] i både, og hak skalotteløg fint.

Pisk vand [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft, hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber sammen i en lille skål.

Steg grønne bønner
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær ender af grønne bønner.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner og hvidløg med et nip salt og peber i 2-3 min.

Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

Knus kartofler
4

Tag kartofler ud af ovnen, når de har 6-8 min tilbage, og knus let med bunden af en skål.

Drys med finrevet ost, dryp med olivenolie, og bag i resterende tid, eller indtil sprøde og gyldne.

Imens, smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg skalotteløg i 1-2 min.

Tilsæt citronblanding, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Steg fisk
5

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk med skindsiden nedad i 2-3 min.

Vend fisk, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og grønne bønner på tallerkener.

Top fisk med citronsauce og kartofler med crème fraiche, rødløg og dild.

Server med citronbåde. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image