Skip to main content
'Steak frites' og béarnaisemayonnaise
'Steak frites' og béarnaisemayonnaise

'Steak frites' og béarnaisemayonnaise

med grønne bønner og hvidløgssmør

'Steak frites' er ikke blevet en klassiker for ingenting. Den er et sikkert valg, når du vil have festlig mad, også hvis det er hverdag. Vi serverer vores steaks med hvidløgssmør, kartoffel- og pastinakfritter, citronstegte grønne bønner, og i ægte fransk stil laver vi også en cremet béarnaisemayonnaise med estragon.

Allergener:
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Bredbladet persille

1 stk

Citron

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Estragon

1 stk

Timian

150 g

Grønne bønner

1 stk

Pastinak

50 g

Grønkål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Smør til smør

¼ tsk

Sukker til dressing

2 spsk

Vand til grønne bønner

Næringsindhold

Energi (kJ)3086 kJ
Kalorier (kcal)738 kcal
Fedt33.5 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat71.4 g
Sukker13.7 g
Kostfibre12.6 g
Protein41.8 g
Salt3.9 g
Potassium1337.5 mg
Calcium52.5 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Tag smør ud af køleskabet.

Pluk timian.

Skær kartofler og pastinak (uskrællede) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med timian, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads.

Forbered råvarer
2

Hak persille fint (gem et par blade til anretning).

Hak estragon groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citron

Skær ender af grønne bønner.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav hvidløgssmør
4

Imens, bland smør, et nip salt, hvidløg, persille og halvdelen af sennep i en lille skål.

Bland mayonnaise, estragon, resterende sennep, sukker, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en anden lille skål.

Steg grønne bønner
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne og velduftende, og overfør til en lille skål.

Steg grønne bønner og grønkål med et skvæt citronsaft og vand i 1-2 min, eller indtil vandet er fordampet.

Tilsæt pinjerkerner og et nip salt og peber lige inden servering.

Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret fritter, bøffer og grønne bønner med grønkål på tallerkener.

Top bøffer med en skefuld hvidløgssmør.

Server med béarnaisemayonnaise.

Drys med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image