'Steak frites' er ikke blevet en klassiker for ingenting. Den er et sikkert valg, når du vil have festlig mad, også hvis det er hverdag. Vi serverer vores steaks med hvidløgssmør, kartoffel- og pastinakfritter, citronstegte grønne bønner, og i ægte fransk stil laver vi også en cremet béarnaisemayonnaise med estragon.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Bredbladet persille
1 stk
Citron
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
500 g
Kartofler
300 g
Rumpsteak
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
1 stk
Estragon
1 stk
Timian
150 g
Grønne bønner
1 stk
Pastinak
50 g
Grønkål, skåret
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Smør til smør
¼ tsk
Sukker til dressing
2 spsk
Vand til grønne bønner
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Tag smør ud af køleskabet.
Pluk timian.
Skær kartofler og pastinak (uskrællede) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med timian, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads.
Hak persille fint (gem et par blade til anretning).
Hak estragon groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron
Skær ender af grønne bønner.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Imens, bland smør, et nip salt, hvidløg, persille og halvdelen af sennep i en lille skål.
Bland mayonnaise, estragon, resterende sennep, sukker, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en anden lille skål.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne og velduftende, og overfør til en lille skål.
Steg grønne bønner og grønkål med et skvæt citronsaft og vand i 1-2 min, eller indtil vandet er fordampet.
Tilsæt pinjerkerner og et nip salt og peber lige inden servering.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret fritter, bøffer og grønne bønner med grønkål på tallerkener.
Top bøffer med en skefuld hvidløgssmør.
Server med béarnaisemayonnaise.
Drys med resterende persille.