'Steak frites' og bearnaisemayonnaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
'Steak frites' og bearnaisemayonnaise

'Steak frites' og bearnaisemayonnaise

med grønne bønner og hvidløgssmør

En klassisk rumpsteak er altid en vinder, og et sikkert valg, når du vil have festlig mad, også hvis det er hverdag. Vi serverer kødet med hvidløgssmør, timianbagte fritter, citronstegte grønne bønner med pinjekerner, cremet bearnaisemayonnaise og frisk persille.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

½ pose

Bredbladet persille

150 g

Grønne bønner

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pose

Estragon

30 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

1 pose

Timian

½ stk

Citron

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

300 g

Rumpsteak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 5)

2 spsk

Smør (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5133 kJ
Kalorier (kcal)1227 kcal
Fedt38.8 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat53.5 g
Sukker8.2 g
Protein39.1 g
Salt1.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Tag smør ud af køleskabet.

Pluk timian. 

Skær kartofler (uskrællet) til 1/2 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med timian, salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered råvarer
2

Hak halvdelen af persille [1/2 pose, 2P] fint.

Hak estragon groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citron [½ stk, 2P]

Skær ender af grønne bønner.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav hvidløgssmør
4

Imens, bland smør [2 spsk | 4 spsk], et nip salt, hvidløg, persille og halvdelen af sennep i en lille skål.

Bland mayonnaise, estragon, resterende sennep, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt citronsaft, og et nip salt og peber i en anden lille skål.

Steg grønne bønner
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne og velduftende, og overfør til en lille skål.

Steg grønne bønner med et skvæt citronsaft og vand [2 spsk | 4 spsk] i 1-2 min, eller indtil vandet er fordampet.

Tilsæt pinjerkerner og et nip salt og peber lige inden servering.

Server
6

Anret fritter, bøffer og grønne bønner på tallerkener.

Top bøffer med en skefuld hvidløgssmør.

Server med bearnaisemayonnaise.

Drys med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image