Srirachastegt svine- og kalvekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Srirachastegt svine- og kalvekød

Srirachastegt svine- og kalvekød

med ingefærkogte ris og pandestegt broccoli

Den klassiske kødsauce får en opgradering af hoisinsauce, sojasauce og sriracha. Vi har erstattet spaghetti med spændende hvidløg- og ingefærris. Server med peanuts, chili og lime, og overrask familien med en spændende ret, som vil blive slugt af alle!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

250 g

Broccoli

½ stk

Lime, økologisk

2 stk

Gulerod

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

10 g

Sriracha

250 g

Hakket svine-/kalvekød

20 g

Peanuts

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Hvedemel (trin 3)

½ dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)620 kcal
Energi (kJ)2595 kJ
Fedt14.71 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat80.91 g
Sukker14.2 g
Protein38.38 g
Salt5.2 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Riv ingefær og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Skær broccoli i små buketter. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Riv gulerod (uskrællet) groft.

Bland srirachasauce
3

Pisk koldt vand* [1/2 dl | 1 dl] og hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] sammen i en skål. Tilsæt hoisinsauce, sojasauce og et stort skvæt limesaft, og rør godt rundt. Smag til med sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket svine-/kalvekød og gulerod under omrøring i 4-5 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt srirachasauce
5

Tilsæt broccoli, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt srirachasauce, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret ris og stegt kød i dybe tallerkener. Drys med peanuts. Server med resterende limebåde. TIP: Drys med chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.