HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSrirachastegt Svine Og Kalvekød
topBanner
Srirachastegt svine- og kalvekød

Srirachastegt svine- og kalvekød

med ingefærkogte ris og pandestegt broccoli

Den klassiske kødsauce får en opgradering af hoisinsauce, sojasauce og sriracha. Vi har erstattet spaghetti med spændende hvidløg- og ingefærris. Server med peanuts, chili og lime, og overrask familien med en spændende ret, som vil blive slugt af alle!

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:glutensojasesamjordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

250 g

Broccoli

½ stk

Lime, økologisk

2 stk

Gulerod

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

30 g

Hoisinsauce (vegetarisk)

(Indeholdergluten, soja, sesam)

10 g

Sriracha

250 g

Hakket svine-/kalvekød

20 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

½ spsk

Hvedemel* (trin 3)

½ dl

Vand* (trin 3)

½ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2859.3247 kJ
Kalorier (kcal)683.395 kcal
Fedt19.8822 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat82.1999 g
Sukker14.7 g
Protein40.8968 g
Salt5.2 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefær og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær broccoli i små buketter. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Riv gulerod (uskrællet) groft.

3

Pisk koldt vand* [1/2 dl | 1 dl] og hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] sammen i en skål. Tilsæt hoisinsauce, sojasauce og et stort skvæt limesaft, og rør godt rundt. Smag til med sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket svine-/kalvekød og gulerod under omrøring i 4-5 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Tilsæt broccoli, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt srirachasauce, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret ris og stegt kød i dybe tallerkener. Drys med peanuts. Server med resterende limebåde. TIP: Drys med chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.