Skip to main content
Sprød tofu i sweet chili-glaze

Sprød tofu i sweet chili-glaze

med sataynudler og syrlig sesam-agurkesalat

Tofu smager skønt og kan varieres i det uendelige. Her vender vi tofustykker i en let panering, og bager dem sprøde i ovnen, før de til sidst bliver vendt i en sødmefuld sweet chili-glaze. Vi holder middagen i det asiatiske tema, og serverer sataynudler, peanuts og en syrlig agurkesalat med radiser til.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Soja
Gluten
Hvede
Jordnødder
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

180 g

Tofu

(Indeholder: Soja)

4 g

Ga-Laksa

40 g

Sød chilisauce

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Gluten)

150 g

Udonnudler, tørrede

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Sataysauce

(Indeholder: Soja, Gluten, Hvede, Jordnødder)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

10 ml

Sesamolie

(Indeholder: Sesam)

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Agurk

75 g

Radiser

½ stk

Gulerod, Julienne

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Nøtter, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til salat

1.5 dl

Gemt nudelvand

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Ketchup til glaze

Energi (kJ)2966 kJ
Kalorier (kcal)709 kcal
Fedt28.6 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat91.9 g
Sukker23.2 g
Kostfibre8.1 g
Protein20.8 g
Kolesterol0.3 mg
Salt4.7 g
Potassium335 mg
Calcium81.2 mg
Iron2 mg

Fremgangsmåde

Bag tofu
1

Forvarm ovnen til 240ºC/220ºC (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Riv tofu i 2 cm stykker, og dup tørre med køkkenrulle.

Bland tofu, Ga-Laksa, hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Overfør tofu til en bageplade med bagepapir, og dryp med et skvæt olivenolie. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Lav salat
2

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.

Skær radiser i tynde skiver.

Halver citrusfrugt.

Bland agurk, radiser, gulerod, et skvæt citrusfrugtsaft, sesamfrø, salt og et nip peber i en stor skål.

Kog nudler
3

Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

Lav sauce
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sataysauce, halvdelen af sojasauce, pastavand og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend nudler i saucen.

Glaser tofu
5

Bland sød chilisauce, resterende sojasauce, ketchup og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Vend færdigbagt tofu i glazen.

Server
6

Anret nudler og salat i dybe tallerkener.

Top nudler med tofu og peanuts.