Spaghetti puttanesca er en traditionel italiensk pastaret med en fyldig sauce med masser af grøntsager og krydderier. Vores puttanesca indeholder løg, gulerod, tomater, oliven, chiliflager, spinat og to fantastiske krydderiblandinger. Vi blander vores sauce med spaghetti i stegepanden, topper med ost og frisk basilikum, og server vores pasta med hvidløgsbrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
50 g
Soltørrede tomater
1 g
Chiliflager
4 g
Middelhavsdrøm
1 dåse
Tomatpuré
70 g
Kalamataoliven
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
1 stk
Gulerod
4 g
Hvide Løjer & Urter
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Del brød på langs.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Placer brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie.
Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde.
Hak soltørrede tomater og oliven groft.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skyl spinat.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt soltørrede tomater, oliven, chiliflager, Middelhavsdrøm og Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt tomatpuré og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og steg i yderligere 1 min.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Sænk til middel varme.
Tilsæt spinat, pastavand, smør [1 spsk | 2 spsk] og finrevet ost, og lad simre i 2-3 min.
Imens, hak basilikum fint.
Tilsæt pasta, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med salatost og basilikum.
Server med hvidløgsbrød.